dimecres, 16 de novembre del 2011

In the backyard: el retorn de Noctàmbuls



Només copiar i enganxar la notícia que ha sortit al diari Balears d'avui.

I aquí la notícia:

In the backyard: el retorn de Noctàmbuls

La companyia de teatre mallorquina presenta el seu darrer espectacle després d’una aturada de quatre anys


Què passaria si un jove acampàs al pati de ca vostra i no se'n volgués anar? A aquesta pregunta dóna una de les respostes possibles In the backyard, el darrer muntatge de la companyia Noctàmbuls, que torna a funcionar a tota màquina després de quatre anys d'aturada. Escrita i dirigida per Jaume Miró, la peça s'estrenarà amb motiu de la final d'Art Jove, concretament en l'apartat d'ajudes per distribuir espectacles de petit format (hi competirà amb Allò que els nostres néts haurien de saber de nosaltres, del grup Deu cèntims). La representació serà dissabte, dia 19, a les 19.00 hores i tindrà lloc al teatre de Santanyí.

"L'obra parla de personatges del nostre temps, de gent que ha d'afrontar els seus problemes", declara Jaume Miró. "Un jove de 30 anys i que té una feina consolidada com a director d'un banc en troba un altre que ha plantat la tenda al pati posterior de ca seva, perquè no té on anar". Aquest és el fil argumental de l'espectacle, interpretat per Biel Bisquerra, Pau Arévalo i Toti Fuster, amb Pau Vich en la part tècnica.

Miró considera que "es tracta d'una metàfora de la crisi", una època que, sense cap dubte, ha afectat de valent el sector de les arts escèniques. "La recessió ha duit coses dolentes, com ara la manca de suport per a la cultura, que no es veu com una font de progrés social", prossegueix l'escriptor i director. "Però també n'hi ha un caire positiu, que és el recurs a la imaginació i a la força".

Per part seva, Toti Fuster hi encarna un personatge femení que es revela a poc a poc al llarg de la trama. "Els papers de l'obra són als antípodes els uns dels altres, però acaben establint una relació", assegura l'actriu. La intèrpret defineix el muntatge com "un conte molt actual sobre la solitud i la generositat". "Parla de la manera que té la gent d'afrontar el present i el futur tant individuals com col·lectius i permet veure que la crisi els uneix", indica. La companyia ha tingut un "intens" mes de treball al teatre La Unió de Son Servera. A qui pugui interessar saber el perquè del títol, In the backyard també és una cançó de Vollmar, un tema que exerceix un rol entre els personatges de la funció.

2 comentaris:

  1. Serafí Lliteres Maçanet22 de març del 2012, a les 12:58

    Aquest dissabte anau al teatre municipal de Palma?
    No he trobat cap pàgina que ho confirmi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serafí, hi vàrem anar ahir, dia 23. Però la tornam fer a Palma la setmana que ve, el dissabte dia 31 de març, al teatre Catalina Valls (Passeig Mallorca). a les 21:00 h. Salut.

      Elimina